Ulkokalusteiden maalaus

Heti kun sää lämpenee kaikki ryntäävät hakemaan parveke-, piha- ja mökkikalusteitaan esille. Monesti nuo ulkokalusteet eivät kuitenkaan ole saaneet “talvehtia” optimaalisissa oloissa, ja näyttävät haalistuneilta jo vuoden tai parin jälkeen.


Tänään opit miten maalata ulkokalusteita Fusion Mineral Paint:llä. Opit itse raikastamaan ulkokalusteiden ilmettä ja antamaan niille uuden elämän – säästäen samalla riihikuivaa rahaa!

Suuri osa piha- ja parvekekalusteista on valmistettu muovista tai puusta. Muoviset puutarhatuolit ovat edullisia ja niitä onkin käytössä vähän kaikkialla. Ne kuitenkin haalistuvat auringonvalossa ajan myötä, ja voivat talven jälkeen ulos otettaessa näyttää kertakaikkiaan kamalilta. Jonain keväänä saatat myös ihmetellä: “Miksi kummassa ostin tämän värisen tuolin?” Ehkä tykkäsit punaisesta kaksi vuotta sitten, mutta et enää? Siispä on aika uudistaa ulkokalusteet Fusion Mineral Paint:illä.

Käsittelemme tässä artikkelissa muovisen ulkotuolin maalaamista, mutta toimenpiteet ovat täysin samat puisia ulkokalusteita maalatessa.

Ennen! Vanha muovinen Adirondack – tai Muskoka-tuoli, joksi niitä kutsutaan Kanadassa – on ulkokalusteiden klassikko.

Mikä hyvänsä onkaan syysi ulkokalusteiden uudistamiselle, lienet samaa mieltä siitä, että uusien ostamisen sijasta tänä päivänä kannattaa raikastaa vanhat Fusion Mineral Paint:illa? Uuden ilmeen luominen on erittäin helppoa, ja kyllä: voit ehdottomasti maalata muovia näillä maaleilla (tätä meiltä kysytään PALJON Facebook -ryhmässämme). Voit myös maalata metallia, lasia ja muita vaikeasti maalattavia pintoja. Tässä artikkelissa opit nopean ja yksinkertaisen tavan tuunata ulkokalusteittesi ilme täysin uudeksi muutamassa tunnissa.

Näitä tarvitset:

Vaihe 1 – Puhdistus

Puhdista tuoli pölystä, liasta ja kaikista sen päällä olevista roskista. Meidän tapauksessamme tuoli oli todella likainen, koska se oli ollut ulkona koko talven. TSP puhdisti sen perusteellisesti ja valmisteli pinnan maalia varten. Muista, että kaikki maalausprojektit ovat vain niin hyviä kuin valmistelutyösi, joten pinnan puhtauden varmistaminen ennen maalausta on välttämätöntä. Noudata TSP:n ohjeita käyttääksesi sitä oikein.

Tuolia ei tarvitse huuhdella TSP:n käytön jälkeen, mutta ei myöskään haittaa, jos haluat pikaisesti huuhdella sen vedellä. Anna tuolin kuivua täysin ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2 – Maalaus

Nyt päästään maalaamaan! Liikuta sivellintä aina tuolin tai pöydän pintakuviossa mahdollisesti olevien syiden suuntaisesti (myös muovikalusteessa) ja pidä mielessä fusionmaalauksen pääsääntö: ohuet kerrokset ovat parempia kuin paksut! Maalaa siis ohut kerros haluamallasi värillä. Tulet huomaamaan, että Fusion Mineral Paint levittyy todella helposti, koska se on itsetasoittuvaa.

Vaihe 3 – Kuivuminen ja mahdollinen toinen kerros

Anna kuivua (n. 2 h), ja tarpeen vaatiessa maalaa vielä joko toinen ohut kerros, tai pelkästään tarvittavat pikkukorjaukset. Riippuen siitä mitä värisävyä käytät, yksi maalikerros voi olla kaikki mitä tarvitset. Meidän tuolillemme riitti jo yksi kerros Inglenook:ia + joitain pieniä paikkauksia siellä täällä! Tämä vaaleanvihreä sävy on hämmästyttävän peittävä. Eri värisävyjen peittävyys vaihtelee kunkin sävyn sisältämien pigmenttien ominaisuuksien ja koostumuksen mukaan.

Vaihe 4 – Rakastu ulkokalusteisiisi uudelleen!

Yksi parhaista asioista Fusion Mineral Paint:ssä on, että se on erinomainen maali myös ulkokalusteisiin. Se on vedenpitävää ja siinä käytettyjen mineraalipigmenttien ansiosta myös erittäin kestävää. Pesimme tämän tuolin jo pari päivää myöhemmin ilman mitään ongelmia. Lopulliseen kestävyyteensä maali kovettuu kolmen viikon aikana.

Muistathan vielä, että
kaikki maalit tarvitsevat
+10-25° C lämpötilaa
levittyäkseen sujuvasti
ja kuivuakseen kunnolla!

Fusion Mineral Paint toimii siis loistavasti tällaisessa projektissa sellaisenaan. Et tarvitse edes “Ultra Grip” tartunta-ainettamme maalin alla. Suosittelemme kuitenkin, että et jätä mitään maalattuja ulkokalusteita ulos ankariin talviolosuhteisiin. Jotta kalusteittesi käyttöikä pysyy pitkänä, säilytä ne sisätiloissa jos vain voit. Jos tämä ei ole mahdollista, nosta ne irti maasta, ja peitä talven ajaksi.

Kun itse uudistat ulkokalusteitasi, niin jaathan kuvat meidän kanssamme PuuhaMarin Ryhmä:ssä Facebookissa!

Jos sinulla ei ole työskentelytilaa jossa saisit rauhassa tuunata kalusteita, niin
PuuhaMarin Putiikilta Porissa on mahdollista varata verstaspöytä hintaan 10 €/projekti.

Klikkaa painiketta lukeaksesi aiheesta lisää PuuhaMarin blogista:

Artikkeli perustuu englanninkieliseen, www.fusionmineralpaint.com -sivustolla olevaan blogikirjoitukseen.

The text is based on an article on Fusion Mineral Paints blog at www.fusionmineralpaint.com.

Säilytä/jaa tämä artikkeli itsellesi/tutuillesi alla olevia kuvakkeita klikkaamalla.

Samankaltaiset artikkelit

Mitä itse ajattelet aiheesta? Jätä kommentti tähän...