Näit käytät Fusion™ krakelointiainetta

Krakelointi (eli krakleeraus) on loistava tapa lisätä uuteenkin kalusteeseen persoonallista ilmettä, ikää ja patinoitunutta charmia. Halutessasi Fusion™ kalustemaalauksiisi kolmiulotteista syvyyttä/rakennetta, ota käyttöön näiden maalien kanssa täydellisesti yhteensopiva krakelointiaine; Fusionin oma Crackled Texture.

Tämä pohjalle laitettava tuote murtuu ja halkeilee kuivuessaan, ja varsinainen maali sivellään vasta kuivuneen krakelointiaineen päälle. Parhaan tuloksen saat työstämällä krakeloitavaa pintaa vaakatasossa, sillä tuote on itsetasoittuvaa!! Mitä paksumman kerroksen laitat karakelointiainetta, sitä selvemmin erottuvat halkeamat saat aikaan.

Krakeloituneen pinnan aikaansaaminen

Tarvikkeet:

Tee näin:

1.  Esivalmistele pinta, kuten ennen Fusion-maaleilla maalaamista: käytä TSP Alternative -pesuainetta pinnan puhdistamiseen (ei vaadi pois huuhtelua!), karhenna hiomatyynyllä, ja poista hiomapöly nukkaamattomalla liinalla (esim. mikrokuitu).

2. Kaada reilusti Fusion Crackeled Texture:a kalusteesi pinnalle, ja levitä ainetta haluamiisi kohtiin esim. lastalla tai tavallisella pensselillä. (Muista: mitä paksumpi kerros krakelointiainetta, sitä isommat halkeamat. Ohuella kerroksella saat aikaan vain pienenpientä halkeilua.)

3. Anna krakelointiaineen kuivua 6-12 tuntia. (Mielikuvituksesi mukaan voit vapaasti tehdä lisää krakeloituvaa pintaa laittamalla kuivumisen jälkeen uuden kerroksen krakelointiainetta valitsemiisi kohtiin. Lisäkerrokset tuovat kalusteen pintaan aina vain enemmän ulottuvuuksia.)

4. Maalaa ohuehko kerros haluamaasi Fusion™ mineraalimaalin sävyä kuivuneen krakelointiaineen päälle Old Red Barn:in L-kokoisella pyöreällä pensselillä (ei kuvassa; kuvan pensseli ei myynnissä Suomessa). Kuvien mallissa on käytetty raikasta vaaleanvihreää sävyä nimeltä Brook.

5. Jos haluat kalusteen pintaan lisää vivahteikkuutta, voit käyttää Fusionin värillisiä kalustevahoja. Kuvien mallissa on käytetty versiota nimeltä Liming Wax. (PuuhaMarin Putiikille ei vielä ole otettu kalustevahoja vakituisesti tarjolle, mutta voit milloin tahansa pyytää Maria sisällyttämään haluamasi vahan seuraavaan tukkutilaukseensa!)

6. Lopuksi näitä maalattuja ovia kulutettiin vähän ekstraa kaapimalla/raappaamalla pintaa sieltä täältä. Tällä tavoin niihin saatiin vielä lisää charmikasta sään ja ajan patinaa.

Projekti on nyt valmis omalle paikallensa stailattavaksi!

Mihin kohteeseen sinä aiot käyttää/olet käyttänyt Fusionin krakelointiainetta? Jätä ideasi muidenkin hyödyksi ja inspiraatioksi alla olevaan kommenttien tilaan. 💕

Vastaa